dinsdag 16 januari 2018

Robert Zaal nieuwe directeur Wereldomroep

De Raad van Toezicht van de Wereldomroep heeft besloten Robert Zaal (48) per 1 november te benoemen tot directeur van de nieuwe Wereldomroep. Hij zal verder vorm geven aan de nieuwe koers van de Wereldomroep gericht op het vrije woord. De Wereldomroep zal vanaf 2013 vooral actief zijn in Afrika en de Arabische wereld, maar ook landen als China, Cuba, Venezuela en Mexico.

Voorzitter van de RvT Bernard Bot is verheugd over de komst van Zaal: “Na de meest turbulente en pijnlijke periode uit de geschiedenis van de Wereldomroep is de organisatie nu bijna startklaar voor de nieuwe toekomst. Met zijn uitgebreide ervaring op het gebied van het vrije woord, media en management is Robert de juiste man op de juiste plaats.”

Robert Zaal: “Ik ben heel blij met deze stap. Het is eervol om een bijdrage te mogen leveren aan het bevorderen van de wereldwijde vrijheid van informatie. Dat is meer dan gewoon een baan voor me. En het is uitdagend om – samen met de nieuwe hoofdredacteur – sturing te geven aan de Wereldomroep in een hele nieuwe fase. Er ligt een goed plan en daar gaan we ambitieus en ondernemend mee aan de slag.”

Robert Zaal begon zijn loopbaan als secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en was daarna directeur van de brancheorganisatie van regionale omroepen ROOS. De laatste negen jaar was Zaal directeur van RTV Noord-Holland, dat onlangs samen met de AVRO en Het Parool stadszender AT5 overnam.

Bron: Wereldomroep

Bericht delen