Dinsdag 16 januari 2018

Robert ten Brink heeft mooiste stem

Robert ten Brink, presentator van de RTL 4-programma’s Het Moment van de Waarheid en All you need is Love, heeft de mooiste stem van Nederland. Zijn warme stemgeluid klinkt de Nederlanders als het meest prettig in de oren, zo blijkt uit een onderzoek naar de mooiste stem van Nederland van Specsavers. Volgende week kan het Nederlandse publiek hem horen tijdens de All you need is Love Kerstspecial.

Ruim 500 Nederlanders luisterden naar tien geanonimiseerde geluidsfragmenten van bekende Nederlanders. Deze shortlist kwam voort uit een veel grotere lijst van bekendheden. Robert ten Brink, die vorig jaar nog met een derde plaats werd beloond, treedt in de voetsporen van Jan de Hoop, presentator van het RTL 4 Ontbijtnieuws, die op zijn beurt in 2011 RTL 4-collega Rick Nieman opvolgde. Dit betekent dat de eretitel voor het derde achtereenvolgende jaar in handen is van RTL 4. Chantal Janzen gooit de hoogste ogen onder de vrouwelijke BN’ers.

“Niet alleen een prettig en duidelijk stemgeluid, maar ook de helderheid, intonatie en klank spelen een belangrijke rol bij een positieve stemervaring. Als aanbieder van hoortoestellen weet Specsavers als geen ander hoe belangrijk het is dat iemand een duidelijke stem heeft. Als de stem ook nog wordt gecombineerd met duidelijk taalgebruik en het juiste tempo, zoals bij Robert ten Brink, komt de boodschap ook bij slechthorende mensen veel beter over”, vertelt Ingrid Kersting, woordvoerder van Specsavers.

Bron: Specsavers/BON

Bericht delen