dinsdag 16 januari 2018

Robbie Kammeijer presentator NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal heeft er een nieuwe presentator bij. Robbie Kammeijer (22) volgt per 1 september aanstaande presentatrice Roos Moggré op, die aan de slag gaat bij omroep WNL.

Kammeijer vult het huidige team van Jeugdjournaal-presentatoren aan, dat bestaat uit Joris Marseille, Milouska Meulens, Siham Raijoul, Nick Renooij en Tamara Seur. Kammeijer werkt sinds twee jaar op de redactie van het Jeugdjournaal.

Robbie Kammeijer begon in 2012 als stagiair bij het NOS Jeugdjournaal. Voor die tijd werkte hij als freelancer onder andere voor ANP Video, voor de landelijke weekkrant voor jongeren Kidsweek en bij verschillende regionale omroepen en kranten. Op dit moment is Kammeijer redacteur bij het Jeugdjournaal. Ook gaat hij regelmatig op pad om op locatie verslag te doen van een nieuwsgebeurtenis. Tijdens het afgelopen wereldkampioenschap voetbal was Kammeijer ook samensteller van de NOS Jeugdjournaal WK-uitzendingen.

Kammeijer: “Ik ben erg blij en trots dat ik één van de gezichten van het Jeugdjournaal word en ik vind het een grote eer om samen met mijn collega’s kinderen het nieuws van de dag te brengen. Op een begrijpelijke manier het nieuws aan deze eerlijke en kritische doelgroep vertellen is prachtig werk.”

Ronald Bartlema, chef van het NOS Jeugdjournaal: “Met Kammeijer krijgt het Jeugdjournaal de jongste presentator ooit in de geschiedenis van het programma. Natuurlijk heeft zijn leeftijd niet de doorslag gegeven. Hij breekt door het scherm, heeft een vrolijke en enthousiaste uitstraling en is vooral journalist, zoals uit zijn cv blijkt.”

Bron: NOS

Bericht delen