Rob Hadders wint De Slimste Mens
zaterdag 31 augustus 2019

Rob Hadders wint De Slimste Mens

Het programma De Slimste Mens is gewonnen door EenVandaag Nieuwstrend-presentator Rob Hadders. In een spannende finale versloeg Rob cabaretier Kees van Amstel en schrijfster Niña Weijers.

“Eigenlijk had niemand verwacht dat ik zo ver zou komen. Een vriend zei: ‘Laten we wel wezen, je bent gewoon niet de slimste’. Ook mijn ouders waren iedere keer verrast dat ik door was. Maar iedereen vond het prachtig. Ik heb zoveel leuke reacties gehad.”

Ook Rob zelf had het niet echt zien aankomen. “Ik was al nerveus voor de oefenvragen in het voorgesprek”, vertelt hij. Maar in de studio kon de oud-topsporter zijn zenuwen goed onder controle houden. “In de finales bleef ik rustig en ik viel niet stil. Maar het is uiteindelijk ook gewoon het goede antwoord geven op de vragen.”

Rob won een aantal spannende finalerondes en werd twee keer de ‘slimste van de dag’. Maar hij had natuurlijk ook wel eens een vraag fout. “Ik schaamde me wel voor een van de allereerste vragen die ik kreeg: Waarom viel kabinet Kok II? Dan heb je geschiedenis gestudeerd én je bent journalist en dan weet je dát niet.”

Rob heeft nog wel even getwijfeld of hij mee wilde doen aan De Slimste Mens. “Het kan wel een knauw geven aan je geloofwaardigheid als je niets weet. Maar het is een leuk programma en Maarten van Rossem en Philip Freriks zijn een heerlijk komisch duo. En uiteindelijk is het natuurlijk ook maar een spelletje.”

De Slimste Mens had vrijdag 1.504.000 kijkers en was daarmee het best bekeken programma. The Voice Senior op RTL 4 was goed voor 1.467.000 kijkers.

Bron: EenVandaag/BM

Bericht delen