Article header image

RKK maakt Het drama van…

RKK Televisie brengt deze zomer documentaires over drama’s die behoren tot het collectieve geheugen van Nederland. Wat is de impact van deze dramatische gebeurtenissen op de nabestaanden? De serie bestaat uit vier documentaires. In deze serie praten de direct betrokkenen: ouders, grootouders, broers en zussen, voor het eerst over dit drama in hun leven.

In de documentaireserie laat RKK zien hoe betrokkenen omgaan met een ingrijpend verlies. Hoe geef je weer vorm aan je leven? Waar kun je nog troost uit putten? Hoe gaat het verder na zo’n dramatische gebeurtenis?

RKK zendt de serie uit als een vervolg op de uitzending van een jaar geleden: Familiedrama van Zoetermeer. Leo Fijen, hoofd RKK: “Deze documentaire trok tot twee keer toe 1,5 miljoen n kijkers en maakte indruk omdat de maatschappelijke impact van het familiedrama in beeld werd gebracht. Veel kijkers lieten weten dat ze geraakt waren door dit bijzondere document voor de nabestaanden.”

De programma’s worden gemaakt door de redactie van het televisieprogramma Kruispunt. Fijen is zeer nauw betrokken bij totstandkoming van deze uitzendingen. Hij schrijft een boek rondom deze serie: Leven met de dood, woorden die troost geven.

Het drama van… is vanaf maandag 8 augustus te zien op Nederland 1

Bron: RKK/Broadcast Magazine

Bericht delen