Riphagen in marathonuitzending op 4 mei
woensdag 17 januari 2018

Riphagen in marathonuitzending op 4 mei

De VPRO herhaalt op 4 mei in een marathonuitzending de dramaserie Riphagen met Jeroen van Koningsbrugge. De driedelige reeks gaat over de beruchte Amsterdamse crimineel Andries ‘Al Capone’ Riphagen die tijdens de Tweede Wereldoorlog collaboreert met de Duitsers.   

Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge) wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd (Kay Greidanus) de jacht op hem. De cast bestaat verder uit onder anderen Sigrid ten Napel, Peter Blok, Anna Raadsveld en Lisa Zweerman.

Riphagen van regisseur Pieter Kuijpers is geproduceerd door Pupkin in coproductie met de VPRO, en is tot stand gekomen met steun van het Mediafonds en het Nederlands Filmfonds. De serie is geschreven door Paul Jan Nelissen en Thomas van der Ree en mede gebaseerd op het gelijknamige boek van Bart Middelburg en René ter Steege, aangevuld met uitgebreide interviews met Rob Riphagen, zoon van Andries Riphagen. De filmversie van Riphagen werd eerder in 2016 in bioscooproulatie gebracht.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen