Article header image

Rik Sentrop directeur redactie Infostrada Sports

Infostrada Sports heeft Rik Sentrop aangesteld als de nieuwe directeur redactie. Sentrop treedt per direct in dienst bij het full service sport- en mediabedrijf en is redactioneel eindverantwoordelijk voor alle televisieprogramma’s die Infostrada Sports produceert.

Sentrop gaat zich inhoudelijk bezighouden met alle sportprogramma’s (zowel live als vanuit de studio) die onder andere op RTL, SBS6, Sport1 en FOX Sports (Jupiler League) worden uitgezonden. Verder gaat Sentrop nieuwe televisieformats en concepten ontwikkelen.

Sentrop begon zijn journalistieke loopbaan bij de TROS als verslaggever van Twee Vandaag. Voor deze omroep maakte hij ook sportprogramma’s met onder andere Jack van Gelder. Daarna was Sentrop geruime tijd Hoofd Sport bij John de Mol Producties en verantwoordelijk voor een groot aantal sportprogramma’s waaronder Sport aan Tafel, de voorloper van Voetbal International. In 2003 realiseerde hij de documentaire De Nacht van Fortuyn en in 2011 schreef hij het boek Officier van Oranje. De afgelopen jaren was Sentrop werkzaam bij de AVRO in een gecombineerde functie van programma ontwikkeling en commercieel beleid.

Bron: Infostrada Sports/Broadcast Magazine

Bericht delen