Dinsdag 16 januari 2018

Rick Nieman verkozen tot de beste nieuwslezer

Rick Nieman is door het Nederlandse publiek verkozen tot de beste nieuwslezer van Nederland.  Dit blijkt uit de resultaten van het nationaal televisieonderzoek dat de AVRO door onderzoeksbureau Intomart GfK heeft laten uitvoeren voor het Gouden Televizier-Ring Gala.

Maar liefst 29,6 procent van de ondervraagden heeft nieuwslezer Rick Nieman van het RTL Nieuws op één gezet. Op nummer twee staat NOS nieuwslezer Rik van der Westerlaken (20,5 procent). Annechien Steenhuizen (19,3 procent), die dit jaar de presentatie van het NOS achtuurjournaal overnam van Sacha de Boer, verovert de derde plek.

Nieman vindt het een groot compliment dat hij in dit nationaal televisieonderzoek als winnaar naar voren is gekomen. “Ik ben oprecht vereerd met deze uitslag. Het RTL Nieuws is natuurlijk niet voor de hand liggend om genomineerd te worden voor de Televizier-Ring en dan is zo’n bericht wel een grote eer. Mooi om te horen dat wat wij maken, gewaardeerd wordt.”

Verder blijkt uit onderzoek van Intomart GfK dat  27,6 procent van de ondervraagden Chantal Janzen de best geklede televisievrouw vindt. Gevolgd door Lieke van Lexmond (25,5 procent) en Wendy van Dijk (16,5 procent). In het kader van het 48e Gouden Televizier-Ring-Gala heeft de AVRO ook dit jaar in samenwerking met bureau Intomart GfK laten onderzoeken hoe het Nederlandse publiek denkt over het afgelopen televisieseizoen.

Op de derde vrijdag van oktober is te zien hoe Kim-Lian van der Meij met haar gouden koffer het land in gaat om televisiepersoonlijkheden te verrassen met de onderzoeksresultaten. Ter introductie van iedere uitreiking worden tijdens het gala op 18 oktober de meest opvallende resultaten van het nationale onderzoek onthuld. Het televisiegala van het jaar wordt op 18 oktober live vanuit Koninklijk Theater Carré door de AVRO uitgezonden op Nederland 1.

Bron: AVRO/Broadcast Magazine

Bericht delen