Dinsdag 16 januari 2018

Rick Brandsteder terug bij RTL 5

Rick Brandsteder keert terug naar RTL 5. De presentator heeft een contract van twee jaar getekend en is dit najaar te zien met de nieuwe programma’s Wie is de Sjaak? en Van je vrienden moet je het hebben.

Brandsteder over zijn terugkomst: “Ik vind het geweldig dat ik weer terug ga naar mijn oude nest. Ik ga een aantal mooie grote programma’s presenteren, dus er staat me een fantastische tijd te wachten bij RTL. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Werner van Es, zenderdirecteur RTL 5 per 1 september: “Rick is even weggeweest, maar we zijn erg blij met zijn comeback. Hij heeft de afgelopen tijd een ontwikkeling doorgemaakt op alle vlakken. Tijdens zijn deelname aan Expeditie Robinson afgelopen jaar zagen we dat hij echt volwassen is geworden. Zijn talent is gegroeid. Rick kan met zijn durf en nieuwsgierigheid een mooie bijdrage leveren aan de nieuwe programma’s die de komende tijd bij RTL 5 te zien zijn.”

In de zomer van 2005 maakt Rick zijn debuut als presentator van het kinderprogramma Kinderrecords op SBS6. Daarna presenteerde hij voor RTL onder andere Ik kom bij je eten, Wie is de reisleider, Wie is de chef? en RTL 5 Wintersport. Daarna maakt hij de overstap naar SBS waar hij samen met vader Ron de Showbizquiz presenteerde.

In Van je vrienden moet je het hebben nemen twee teams van ieder vier vrienden het in de studio tegen elkaar op door allerlei spectaculaire, humoristische en gênante opdrachten uit te voeren. Ook het publiek ontkomt er soms niet aan mee te doen. Aan het eind van iedere aflevering bepaalt de laatste opdracht welk team er met een flink geldbedrag vandoor gaat.

Wie is de Sjaak? is een dagelijks programma waarin Brandsteder samen met een aantal collega’s in een stoere surfbus het land doorreist op zoek naar mensen die voor 250 euro bizarre opdrachten willen uitvoeren. Vinden ze die personen niet? Dan zijn zij de Sjaak en moeten zij de opdracht zelf uitvoeren. Beide programma’s worden geproduceerd door Talpa.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen