Woensdag 17 januari 2018

Thomas Ruigrok naar CBS

Thomas Ruigrok verruilt RTL Z voor het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hij wordt plaatsvervangend hoofdredacteur Communicatie & Nieuws. “Voor mij is deze stap een meer dan logisch vervolg op mijn jarenlange werk als journalist, waar ik meer dan eens het CBS als bron gebruikte”, aldus Ruigrok.

Ruigrok is al ruim vijfentwintig jaar werkzaam in de journalistiek. Hij begon zijn carrière als redacteur bij het opinieweekblad HP/De Tijd. Daarna was hij werkzaam als verslaggever bij achtereenvolgens AVRO’s Televizier en Netwerk. Bij die laatste actualiteitenrubriek was hij tevens eindredacteur. In 2004 stond hij mede aan de basis van de succesvolle samenwerking tussen AVRO en TROS in EenVandaag. Hij initieerde daar onder meer de verkiezing van Politicus van het jaar. Na de AVRO/TROS werkte hij als eindredacteur bij WNL en de zakenzender RTL Z.

Ruigrok wordt bij CBS verantwoordelijk voor de verspreiding van de statistieken en nieuwsberichten naar de doelgroepen van het CBS. In die rol zal hij nauw contact houden met Nederlandse nieuwsmedia. Hoofdredacteur Mike Ackermans prijst de staat van dienst van Ruigrok. “Met hem denken we nog beter die doelgroepen, waaronder de media, te kunnen voorzien van onze feiten en bijbehorende verhalen.”

Bron: CBS/BM

Bericht delen