Article header image

Resultaten Comedy Central Humoronderzoek

Waar kon het Nederlandse publiek afgelopen jaar het hardste om lachen? Om welk tv-programma lagen we elke week dubbel? Wie maakte het grappigste tv- en radioprogramma? Welke zender is qua humor favoriet? En welke cabaretier maakte de beste grappen?

Comedy Central zocht het traditiegetrouw uit met het jaarlijkse Comedy Central Humoronderzoek, uitgevoerd door Maurice de Hond/Peil.nl.

De Kwis is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot het grappigste tv-programma en ook Chantal Janzen behoudt haar titel van meest komische tv-presentatrice (op de hielen gezeten door Martine Bijl). Maar de onbetwiste humorkoningen blijven Jeroen van Koningsbrugge en Edwin Evers. Al vier jaar op rij bekroont het Nederlandse publiek Jeroen van Koningsbrugge als meest komische tv-presentator.

Recordhouder Edwin Evers heeft inmiddels zijn zesde titel op rij op zak als grappigste radio dj. Herman Finkers is dit jaar verkozen tot grappigste cabaretier, hij verzorgt dit jaar de Oudejaarsconference. Comedy Central is volgens het publiek de meest komische tv-zender.

De uitslag van het Humoronderzoek 2015:

GRAPPIGSTE TV-PROGRAMMA

1. De Kwis
2. Zondag met Lubach
3. Geer en Goor

MEEST KOMISCHE TV-PRESENTATOR

1. Jeroen van Koningsbrugge
2. Arjen Lubach
3. Paul de Leeuw

MEEST KOMISCHE TV-PRESENTATRICE

1. Chantal Janzen
2. Martine Bijl
3. Linda de Mol

MEEST KOMISCHE CABARETIER

1. Herman Finkers
2. Youp van ’t Hek
3. Hans Teeuwen

GRAPPIGSTE RADIO DJ(s)

1. Edwin Evers
2. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga
3. Gerard Ekdom

MEEST KOMISCHE TV-ZENDER

1. Comedy Central
2. RTL 4
3. NPO 3

Uit het onderzoek blijkt ook dat het Nederlandse publiek het meest houdt van ‘droge humor en cynische/sarcastische humor’. Ook om ‘zelfspot en onbedoelde humor’ kan men erg hard lachen.

Bron: Comedy Central/Broadcast Magazine

Bericht delen