Restaurant Misverstand krijgt derde seizoen bij SBS6
zondag 29 mei 2022

Restaurant Misverstand krijgt derde seizoen bij SBS6

Restaurant Misverstand komt dit najaar terug met een derde reeks. Het SBS6-programma wordt gepresenteerd door Johnny de Mol. In Restaurant Misverstand werken relatief jonge mensen met verschillende vormen van dementie samen in een eetcafé.

Het is de bedoeling dat de deelnemers zelf leren hoe ze zo’n etablissement runnen. Daarbij krijgen ze hulp van chef-kok Ron Blaauw, die hen de beginselen bijbrengt. Dat werk varieert van klanten verwelkomen en bedienen tot gerechten bereiden en toetjes maken. Door hun ziekte zijn de deelnemers gestopt met werken, maar krijgen zij nu weer de kans aan de slag te gaan.

In de zomer van 2020 was het programma, dat voor coronatijd was opgenomen, voor het eerst op de buis. Vijf weken lang trokken ze destijds met elkaar op onder leiding en Blaauw en Johnny de Mol. In het najaar van 2021 werd het tweede seizoen uitgezonden op SBS6.

Het programma Restaurant Misverstand wordt gemaakt door Concept Street in nauwe samenwerking met Alzheimer Nederland dat zo meer begrip voor en kennis over dementie wil kweken. Een woordvoerder van Talpa bevestigt dat het programma terugkomt in het najaar, maar dat de opnames nog niet zijn gestart.

Of Johnny de Mol ook terugkeert als presentator van HLF8 is nog onbekend. HLF8 is na een zomerstop in augustus weer op televisie te zien. Johnny de Mol was de vaste presentator van de talkshow op SBS6, maar legde eind april zijn werkzaamheden neer omdat hij werd beschuldigd van wangedrag.

Bron AD/BM

Bericht delen