Reportage Brandpunt Reporter niet onrechtmatig

Twee reportages van actualiteitenrubriek Brandpunt Reporter (KRO) over het bedrijfsbeleid bij Ryanair, een vliegmaatschappij met lage prijzen, hoeven niet te worden gerectificeerd of van het internet te worden verwijderd. Dat heeft de Rechtbank Amsterdam woensdag geoordeeld in een bodemprocedure tussen de KRO en de vliegmaatschappij.

De website Rechtspraak.nl meldt hierover: ‘De twee uitzendingen die KRO’s Brandpunt Reporter uitzond over Ryanair waren niet onrechtmatig. De omroep hoeft de uitzendingen over de gebrekkige veiligheid bij de vliegmaatschappij dan ook niet te rectificeren en van internet halen. De rechtbank oordeelt dat de beschuldigingen uit het programma over het brandstofbeleid en de bedrijfscultuur van Ryanair voldoende worden gestaafd door het beschikbare feitenmateriaal.’

Brandpunt Reporter maakte onder meer melding van een incident bij Valencia, waarbij een Ryanair-vlucht een fuel mayday call liet uitgaan wegens dreigend brandstoftekort. Ryanair wordt veroordeeld tot het betalen van ruim 2000 euro aan proceskosten.

Bron: Rechtspraak.nl/Villamedia

Bericht delen