Renze Klamer nieuwe presentator BNNVARA
dinsdag 3 juli 2018

Renze Klamer nieuwe presentator BNNVARA

Per 1 september 2018 is presentator Renze Klamer (29) werkzaam bij BNNVARA. Klamer stapt dan over van de EO. Hij gaat voor BNNVARA een dagelijks en actueel praatprogramma presenteren na het NOS Journaal, op het themakanaal NPO 1 Extra.

Renze Klamer: “In gesprekken met BNNVARA bleek dat er een goede match was tussen mijn ambities en hun plannen op journalistiek gebied. Bij de EO heb ik jarenlang met veel plezier journalistieke programma’s gemaakt, met name op NPO Radio 1. BNNVARA is, dankzij hun goede positie binnen de NPO als het gaat om actualiteitenprogramma’s, voor mij een mooie plek om daar verder in te groeien. Ik heb er vertrouwen in dat we samen mooie dingen gaan maken.”

Robert Kievit, mediadirecteur BNNVARA: “Met Klamer hebben we een nieuwe loot aan de journalistieke stam van BNNVARA. Hij is een journalistiek talent. BNNVARA ziet een mooie toekomst voor hem, op televisie, radio én online. Te beginnen met een dagelijks en actueel praatprogramma op NPO 1 Extra. Wij zien ernaar uit om samen met hem aan die mooie toekomst te werken.”

Renze Klamer is sinds 2009 werkzaam bij de EO. Op NPO Radio 1 presenteert hij samen met Robbert Meeder het doordeweekse Radio 1-avondprogramma Langs de Lijn En Omstreken. Ook presenteert hij Dit is de Dag. In het tv-programma Knevel & Van den Brink had Klamer de internetrubriek Makkelijk praten achteraf. Eenzelfde rubriek had hij in 2012 in het tv-programma 1 Voor de Verkiezingen (EO/VARA). Ook had Klamer in 2014 en 2015 een vaste rol in het NPO 2 debatprogramma Arena en presenteerde hij op NPO 1 Extra de aftertalk van The Passion.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen