Renze Klamer en Fidan Ekiz presenteren vanaf najaar talkshow op NPO 1
zaterdag 4 juli 2020

Renze Klamer en Fidan Ekiz presenteren vanaf najaar talkshow op NPO 1

Renze Klamer en Fidan Ekiz gaan vanaf het najaar een nieuwe dagelijkse talkshow presenteren op NPO 1. Dat heeft Renze Klamer zaterdag bevestigd. Het programma van omroep BNNVARA zal tussen 19.00 uur en 20.00 uur worden uitgezonden, het oude tijdslot van De Wereld Draait Door.

Volgens het AD maakten de presentatoren afgelopen weekend een testuitzending en is het de bedoeling dat ze vanaf 31 augustus beginnen met het programma. BNNVARA maakte vanaf oktober 2005 De Wereld Draait Door. Het toonaangevende praatprogramma van Matthijs van Nieuwkerk stopte in maart van dit jaar, omdat de presentator toe was aan een nieuwe uitdaging.

Fidan Ekiz is op dit moment een van de presentatoren van het dagelijkse praatprogramma Op1. Ze presenteert met Jeroen Pauw op zondagavond. Renze Klamer, die in 2018 de EO verruilde voor BNNVARA, maakt wekelijks Op Vrijdag, waarbij hij twee gasten interviewt.

Volgens het AD draaide ook NOS-nieuwslezeres Simone Weimans proef met Klamer, maar de voorkeur ging uiteindelijk uit naar Ekiz. Sophie Hilbrand en Tim Hofman zouden eerder al zijn afgevallen als presentatieduo.

Vrijdag werd bekend dat presentatrice Margriet van der Linden langer verbonden blijft aan KRO-NCRV. De presentatrice van het dagelijkse talkshowprogramma M verlengde haar contract tot 2022.

M, dat eveneens dagelijks van 19.00 uur tot 20.00 uur wordt uitgezonden, zou vanaf het najaar om de paar maanden gaan afwisselen met het nieuwe praatprogramma van Klamer en Ekiz. De nieuwe reeks van M, dat vrijdag zijn laatste aflevering van het seizoen maakte, begint op 26 oktober.

Bron: AD/BM

Bericht delen