Woensdag 17 januari 2018

René van Brakel hoofdredacteur EenVandaag

René van Brakel is per 1 februari 2017 de nieuwe hoofdredacteur van EenVandaag (AVROTROS). Hij zal in deze functie leiding geven aan het televisieprogramma EenVandaag en Radio EenVandaag. Van Brakel werkte hiervoor als chef eindredactie van NOS Nieuws en als nieuwslezer van het NOS Journaal.

Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS, is blij met de komst van Van Brakel: “Van Brakel is een doorgewinterd journalist, die zijn sporen in de journalistiek verdiend heeft. Hij heeft de afgelopen jaren bewezen nieuws en actualiteiten op verschillende platforms toegankelijk te kunnen maken voor een breed publiek. Daarmee past Van Brakel bij uitstek bij het multimediale programma dat EenVandaag in de jaren is geworden.”

René van Brakel: “Als hoofdredacteur van EenVandaag mag ik richting geven aan één van de belangrijkste nieuwsrubrieken van Nederland. Het is een mooie uitdaging en eer om met EenVandaag in een tijd van maatschappelijke fragmentatie ook in de toekomst een breed publiek te blijven bereiken.”

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen