Woensdag 17 januari 2018

Remco Kobus naar Marmalade

Na ruim 2 jaar als zeezeiler rond de wereld te hebben gereisd, keert Remco Kobus terug in de Nederlandse fictiebusiness als producent drama bij Marmalade. Half november begint hij onder andere met het project Godin van de Jacht, naar het gelijknamige boek van Heleen van Royen dat wordt verfilmd.

Kobus (50) zat voor het laatst bij Endemol, waar hij eindverantwoordelijk was voor alle dramaproducties en films. “Ik had bijna 25 jaar hard gewerkt in de tv-industrie en dacht: als ik nog een keer de wereld wil rondzeilen, moet ik het nú doen,” vertelt Kobus telefonisch vanuit Australië. “Toen we bijna in Sydney waren, dachten mijn partner en ik: wat nu? We hadden beiden wel weer zin om naar Nederland te gaan, ook vanwege de familie, en prompt kreeg ik een telefoontje van René Oosterman; dat was buitengewoon goede timing.”
Samen met de Nederlandse managing director van Marmalade, opgericht door Vlaming Yoshi Aesaert, gaat Kobus vanuit Amsterdam “bestaande opdrachten succesvol maken en samen met mij werken aan nieuwe opdrachten,” aldus Oosterman. In de komende editie van Broadcast Magazine, die 4 november verschijnt, is een uitgebreide reportage over Marmalade te lezen. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie.

Bron: Broadcast Magazine

 

Bericht delen