woensdag 17 januari 2018

Regisseur Guus Verstraete overleden

Regisseur Guus Verstraete is op 69-jarige leeftijd overleden. De man van zangeres en actrice Simone Kleinsma regisseerde tv-programma’s als Mooi! Weer de Leeuw, de Soundmixshow en Wedden, dat…? en ook de televisieserie Bassie en Adriaan.

“In totale verbijstering laat de familie weten dat Guus Verstraete vrijdag op 69-jarige leeftijd is overleden. Guus werd eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis vanwege hartproblemen. De familie vraagt hun privacy te respecteren”, staat in een verklaring aan het ANP.

Theaterproducent Joop van den Ende, een collega en tevens goede vriend van Verstraete, is erg geraakt door zijn dood. “Ik ben diep, diep verdrietig dat mijn oudste vriend – 42 jaar lang, begenadigd televisieregisseur en vooral een fijn mens met veel humor – is heengegaan.” 

Verstraete zou binnenkort geëerd worden voor zijn enorme oeuvre tijdens een speciale avond in Beeld en Geluid. André van Duin zou deze avond in april presenteren; verschillende kopstukken uit de showbizz werden gevraagd anekdotes en fragmenten te verzamelen voor deze avond.

Bron: NOS/BM

Bericht delen