Article header image

Regionieuws overdag in NOS Journaals

De ochtend- en middagjournaals van de NOS op NPO 1 worden vanaf 15 juni uitgebreid met een blok regionaal nieuws. NOS-directeur Jan de Jong zei tijdens een persmoment dat hiermee een langgekoesterde wens eindelijk in vervulling gaat.

Het betreft hier nog een proef. Een week lang wordt elk bulletin in de ochtend en middag afgesloten met een overzicht van ‘het beste uit de regio’. Dit segment heeft een aparte nieuwslezer die aanschuift in de studio. Wie is nog onbekend.

De journaals duren dan 20 minuten tot een half uur in plaats van de gebruikelijke 10 minuten. Er worden dus in het uur voor het volgende bulletin minder herhalingen uitgezonden. De Jong hoopt dat het experiment straks structureel wordt doorgevoerd. “We kijken eerst of deze week de toets der kritiek kan doorstaan.”

De NOS en de regionale omroepen begonnen in februari 2014 een nauw samenwerkingsverband, Bureau Regio. Doel: het publiek beter, sneller en efficiënter informeren.

Directeur Gerard Schuiteman van Stichting ROOS (Regionale Omroep Overleg en Samenwerking) zei destijds: “De regionale omroepen hebben met hun gebiedskennis en de snelheid waarmee ze regionaal nieuws kunnen brengen een belangrijke toevoeging voor de NOS. Omgekeerd kunnen de landelijke contacten en de expertise van de NOS op bijvoorbeeld het gebied van politiek en economie de nieuwsvoorziening in de regio verbeteren.”

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen