Regionale Publieke Omroep gaat samenwerken met MAX Ouderenjournaal
zondag 5 april 2020

Regionale Publieke Omroep gaat samenwerken met MAX Ouderenjournaal

Vanaf maandag 6 april zijn er in MAX Ouderenjournaal bijzondere verhalen te zien die zijn gemaakt door de regionale omroepen die onder de organisatie Regionale Publieke Omroep vallen. Door de handen in één te slaan versterken Omroep MAX en de RPO samen hun verbindende rol tijdens de coronacrisis.

Het MAX Ouderenjournaal biedt handvatten, maar bezorgt ook een glimlach. Jan Slagter: “Ondanks dat we zoveel mogelijk thuisblijven, gebeurt er op dit moment van alles in ons land. Denk bijvoorbeeld aan de vele hartverwarmende initiatieven in dorpen en steden. Bij het MAX Ouderenjournaal laten we dit soort initiatieven zien aan de rest van Nederland. De regio heeft altijd de aandacht van MAX en ik ben blij dat we dat met deze samenwerking nog maar eens onderstrepen.”

De omroepen die onderdeel zijn van koepelorganisatie Regionale Publieke Omroep maken dagelijks bijzondere verhalen over grote en kleine initiatieven in de regio. De mooiste verhalen krijgen vanaf maandag 6 april 2020 ook een plek in het MAX Ouderenjournaal. Edwin de Kort, voorzitter van het overleg van hoofdredacteuren van de RPO: “De redacties van de regionale omroepen draaien op volle kracht tijdens deze coronacrisis. Naast de journalistieke en informerende berichtgeving spelen de regionale omroepen ook een verbindende rol. Wij brengen mensen bij elkaar, vertellen bijzondere verhalen die hoop en troost bieden. Het is belangrijk om samen te werken in het publieke bestel met Omroep MAX om zo het publiek in deze moeilijke tijden zo goed mogelijk te kunnen bedienen.”

Het MAX Ouderenjournaal wordt gepresenteerd door Jan Slagter en is van maandag tot en met vrijdag om 16.40 uur te zien op NPO 1.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen