Dinsdag 16 januari 2018

Reallife soap rond Frank Sanders Academie

IDTV werkt aan een reallifesoap rond de Frank Sanders Academie. “Inmiddels zijn twee omroepen serieus geïnteresseerd in de serie over de opleiding, die is uitgegroeid tot een van de hofleveranciers van Nederlandse musicals,” meldde Shula Rijxman (ceo van IDTV) gisteren op de tv-beurs MIPTV in het Zuid-Franse Cannes.

Ander opvallend nieuws uit Cannes is dat er veel internationale belangstelling bestaat voor lokale versies van Ali B Op Volle Toeren. Producent Tuvalu Media onderhandelt met diverse belangstellenden. “Er is interesse uit Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Oekraïne en de Verenigde Staten,” aldus Taco Zimmerman van Tuvalu Media. “Het zou toch fantastisch zijn als we straks een naam als Will Smith of Charles Aznavour aan de show kunnen koppelen,” zo droomt hij hardop.

In Nederland wist de serie (waarin Ali B wekelijks met een andere rapper iconen van de vaderlandse muziek bezoekt en ze vervolgens een nummer van elkaar spelen) door te groeien naar een kleine 800.000 kijkers gemiddeld. Ook op YouTube en de sociale media als Facebook is Ali B Op Volle Toeren volgens Zimmerman uiterst succesvol. De TROS heeft inmiddels een tweede serie besteld.

Bron: De Telegraaf

Bericht delen