woensdag 17 januari 2018

Realityshow Utopia stopt na 1149 afleveringen

Na viereneenhalf jaar en 1149 afleveringen komt er een einde aan de realityserie Utopia. Volgens SBS is de laatste aflevering op 1 juni 2018.

Het programma moet de deuren sluiten omdat het huurcontract voor het terrein bij Laren niet wordt verlengd, meldt persbureau ANP. Het terrein is eigendom van de provincie Noord-Holland. Vanaf juni wordt de Utopia-loods afgebroken en krijgen de dieren een ander onderkomen.

SBS6 en producent Talpa hebben overwogen om Utopia te verhuizen naar een andere locatie, maar er is voor gekozen om dat niet te doen.

Het programma trekt elke dag gemiddeld 600.000 kijkers. Het begon op 31 december 2013. Het plan was om in één jaar een ideale wereld te creëren. Uiteindelijk hebben de inwoners vier jaar lang “gebouwd, discussies gevoerd, ruzie gemaakt, geëxperimenteerd en niet in de laatste plaats ook heel veel plezier gehad”, aldus SBS.

Utopia is een van oorsprong Nederlands televisieprogramma dat is bedacht en ontwikkeld door John de Mol. In het programma verblijft een groep van 15 mensen permanent op een afgesloten terrein dat is uitgerust met camera’s, zodat ze voortdurend door de kijkers kunnen worden gevolgd. Een deel van de fans heeft een abonnement, waarmee ze voor 2,50 euro per maand op ieder moment van de dag de livestream kunnen aanzetten.

Utopia is iedere werkdag van 19.30 tot 20.00 uur te zien bij SBS6. Vanaf 1 januari 2018 wordt Utopia elke werkdag een uur lang uitgezonden van 19.00 tot 20.00 uur, dan is te zien hoe de Utopianen toeleven naar de finale op 1 juni 2018.

Bron: SBS/BM

Bericht delen