Dinsdag 16 januari 2018

Rapper Unorthadox centraal in BNN-docu

De afgelopen anderhalf jaar is rapper Unorthadox voor de documentaire Who The F*ck Is Dox? gevolgd. In de Nederlandse Undergound Hiphop Scene wordt hij steeds bekender, maar het grote publiek leert hem pas kennen als hij zangeres Anouk aan de haak slaat. Regisseur en goede vriend Danny Stolker maakte een intiem portret van een jongen van de straat die ineens BN’er wordt.

De makers van de docu zijn begonnen met draaien toen de liefde op haar hoogtepunt was. Tijdens het maken van de documentaire gaan de twee uit elkaar. Te zien is hoe Dox op de breuk reageert en alleen verder gaat. Op verzoek van Anouk is zij niet in de film te zien.

Terwijl zijn carrière een vlucht neemt met optredens met Kyteman’s Hiphop Orchestra, Q4 en het theaterstuk The last poets, slipt de liefde hem door de vingers. Zijn nieuwe leven als publiek persoon in de spotlights valt hem zwaar. En dan staat Unorthadox ineens weer in zijn oude leven. Een kaal troosteloos appartement. Tot overmaat van ramp loopt na de breuk met Anouk de kelder onder water, waar hij al zijn dagboeken vanaf zijn elfde bewaarde. Een heel leven aan herinneringen is letterlijk verzopen.

Unorthadox: Who The F*ck Is Dox? is zaterdag 9 april om 20.55 uur te zien bij BNN op 3.

Bron: BNN/Broadcast Magazine

Bericht delen