Rapper Fresku heeft hoofdrol in Videolandserie Woensel West
vrijdag 17 december 2021

Rapper Fresku heeft hoofdrol in Videolandserie Woensel West

Woensel West is een brutale crimeserie over het leven in een veranderende Eindhovense volksbuurt en de worstelingen binnen de lage economische klasse. In deze vierdelige serie maakt rapper Fresku zijn hoofdroldebuut en zorgt hij samen met Theo Maassen en Mike Weerts voor spannende scènes en tragische momenten.

Ook namen als Imanuelle Grives, Huub Smit en Yannick Josefzoon schetsen met hun rol in de serie een beeld van de iconische wijk Woensel West. De serie Woensel West is vanaf vrijdag 17 december te zien bij Videoland.

De kijker maakt kennis met de vuige ex-crimineel Bryan ‘De Bison’ Bijlhout (Fresku), die na tien jaar cel tot zijn schrik terugkeert in een totaal gegentrificeerde wijk. Hardhandig, lomp en schreeuwerig besluit hij om, samen met zijn excentrieke Woenselse entourage van vroeger, zijn oude criminele imperium opnieuw op te bouwen.

Door de culture-clash tussen hipsters en straattuig, loopt de boel door de onorthodoxe aanpak van De Bison en zijn korte lontje volledig uit de hand. Vooral als hij stuit op de corrupte wijkcoördinator Pieter Kleinzucht (Huub Smit) en de gewetenloze pornoboer Nout Breekmeer (Theo Maassen), die nog een appeltje met hem te schillen heeft.

Woensel West is geproduceerd door NewBe en geregisseerd door Gonzalo Fernandez. De serie is geschreven door Johan Paul de Vrijer en Stephan Miras.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen