Ranking the Stars van BNNVARA naar RTL
zaterdag 6 juli 2019

Ranking the Stars van BNNVARA naar RTL

Ranking the Stars keert terug op televisie. Het programma verhuist naar RTL, dat het programma heeft overgenomen van BNNVARA. De presentatie blijft in handen van Paul de Leeuw, die vorig jaar naar RTL overstapte. RTL Nederland bevestigt dat het programma terugkeert en te zien zal zijn op RTL 5.

Ranking the Stars, van origine een Japans format van TV Asahi Corporation, was vijftien seizoenen te zien bij de publieke omroep. In december 2006 was de eerste aflevering op de Nederlandse televisie. In de show krijgen bekende Nederlanders een stelling voorgelegd en ‘ranken’ zij elkaar. De champagne vloeit rijkelijk tijdens de opnames. Paul de Leeuw presenteerde vrijwel alle seizoenen, alleen in 2009 werd hij tien afleveringen vervangen door Sander Lantinga en Sophie Hilbrand. Daarna keerde hij weer terug als presentator.

RTL liet in mei al weten Ranking the Stars ‘een interessant programma te vinden dat bij RTL past’. Het programma moest weg bij de publieke omroep, omdat het te veel entertainment zou zijn. “Ranking the Stars mist een maatschappelijke component”, stelde BNNVARA-baas Gert-Jan Hox eerder. “Voor dat programma werd na het vertrek van Paul de Leeuw naar RTL even overwogen met een ander gezicht door te gaan, maar we kwamen toch al vrij snel tot de conclusie ermee te stoppen.”

Ranking the Stars wordt geproduceerd door Medialane, het productiebedrijf van Iris van den Ende.

Bron: AD/BM

Bericht delen