Ragas Reist Rond vanaf 5 september bij RTL 4
zaterdag 11 augustus 2018

Ragas Reist Rond vanaf 5 september bij RTL 4

In het programma Ragas Reist Rond, te zien vanaf woensdag 5 september, stappen Bastiaan (47), Tooske (44), Sem (16), Leentje (11), Fien (10) en Catoo (8) letterlijk in het leven van bijzondere gezinnen over de hele wereld die het niet bij mijmeren en dromen hebben gelaten.

Bastiaan en Tooske Ragas hebben een gezin met vier kinderen, altijd druk met werk, school en verplichtingen. Bastiaan: ”We willen onze kinderen de wereld laten zien, van dichtbij met hun eigen ogen. Hoe ‘normaal’ is het leven in Nederland als je dat vergelijkt met het leven in Mongolië. Zouden wij bijvoorbeeld ook in Zimbabwe kunnen wonen met elkaar? Dat soort vragen houdt ons bezig.”

Daar kunnen ze maar op één manier achter komen: zelf de koffers pakken. De Ragassen trekken voor vier maanden de wereld in, en logeren tijdens hun wereldreis steeds vijf dagen bij een (gast)gezin om te ervaren hoe het leven is in de jungle van Brunei, in een Japanse miljoenenstad of op de steppe van Mongolië. Bastiaan en Tooske gaan mee naar het werk, de kinderen gaan mee naar school. Ze delen het sociale leven, doen de boodschappen, ze brengen samen hun vrije tijd door en helpen mee in de huishouding. En natuurlijk nemen ze de daarbij geldende leef- en eetgewoonten over.

Zes afleveringen met ontmoetingen van Afrika tot Azië, gezinnen met allemaal hun eigen verhaal. We zien de wereld door de ogen van de familie Ragas die zich serieus afvraagt: hoe doen andere gezinnen dat, wonen, werken en leven op een totaal andere plek dan Nederland.

Ragas Reist Rond is geproduceerd door RTL Producties. Uitzending: vanaf woensdag 5 september, 21.30 uur bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen