Dinsdag 16 januari 2018

Raad van Bestuur NPO slankt af

Het bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wordt kleiner. Het aantal leden van de Raad van Bestuur van de NPO gaat terug van drie naar twee, de Raad van Toezicht krimpt van zeven naar vijf leden, maakte bestuursvoorzitter Henk Hagoort dinsdag bekend.

De inkrimping van het aantal bestuursleden heeft te maken met de bezuinigingen die de overheid van plan is door te voeren bij de publieke omroep. Die moet in de komende jaren een nieuwe structuur krijgen.

De Raad van Bestuur bestaat naast Hagoort nu uit Cees Vis en Ruurd Bierman. De Raad van Toezicht controleert de Raad van Bestuur. De Raad van Toezicht (benoemd door de minister van OCW) bestaat uit Ir. B.F. Dessing, Dr. A.A. Dijkhuizen, Prof. dr. N.A.N.M. van Eijk, Mevr. prof. dr. V. Frissen, D. Terpstra en Mevr. A.P.M. van der Veer-Vergeer.

Cees Vis verlaat de Raad van Bestuur per 1 april om gezondheidsredenen. Hij is al geruime tijd ziek en werd daarom bijgestaan door Ton Tekstra. Maar Vis, zo maakte Hagoort bekend, heeft besloten om te stoppen. Vis legt niet al zijn taken neer, hij blijft voorlopig lid van de Raad van Toezicht van de NOS en het MCO en van het bestuur van de STER. Ruurd Bierman keert vanaf 1 juni 2013 niet terug in de Raad omdat hij dan zijn maximale zittingstermijn heeft bereikt.

Bron: Gelderlander/Spreek’buis/Broadcast Magazine

Bericht delen