Dinsdag 16 januari 2018

Marc Josten hoofdredacteur HUMAN

Marc Josten wordt hoofdredacteur en plaatsvervangend directeur van HUMAN. Josten is hoofdredacteur van KRO Reporter en oprichter van Profiel, de biografieënrubriek van KRO, IKON en HUMAN.

Josten, die eerder twaalf jaar redacteur was bij Vrij Nederland, gaf tien jaar lang leiding aan het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma Reporter. Bij HUMAN, dat zijn zendtijd vanaf september zag verdubbelen en per 1 januari een samenwerking aangaat met de VPRO, krijgt Josten de taak om crossmediale onderzoeksjournalistieke formules te ontwikkelen. Hij blijft eindredacteur van Profiel.

“Juist waar het de humanistische waarden betreft wordt het maatschappelijk debat tegenwoordig vaak bepaald door nauwelijks geverifieerde aannames en meningen. Met de komst van Marc Josten investeert HUMAN in feitelijk journalistiek onderzoek als fundament voor meningsvorming. Iets dat broodnodig is in een tijd van oneliners en vluchtige opinies,” aldus Bert Janssens, algemeen directeur van HUMAN.

Josten: “HUMAN biedt mij een uitgelezen kans om in samenwerking met de VPRO, met andere omroepen en mediabedrijven, en vooral in verbinding met een betrokken publiek nieuwe vormen van verdiepende onderzoeksjournalistiek te ontwikkelen. Dat is uniek in deze tijd.”

Bron: HUMAN/Broadcast Magazine

Bericht delen