Dinsdag 16 januari 2018

Hans de Clercq hoofd wetenschap NTR

Hans de Clercq wordt per 1 november hoofd wetenschap van de NTR. Hij gaat zich binnen deze nieuwe functie bezig houden met eindredactionele werkzaamheden en coördinatie van de crossmediale samenwerking binnen radio-, televisie- en internetproducties op het gebied van wetenschap, ook met partners als VPRO en andere omroepen en organisaties op gebied van wetenschap en onderwijs.

De Clercq: “De afgelopen jaren hebben we binnen Teleac veel werk gemaakt van verbetering van onze educatieve portfolio en van onze werkwijzen. Resultaat waren betere slots en kijkcijfers, efficiëntere bedrijfsvoering, meer crossmediale projecten en slimmere samenwerkingsverbanden. Juist crossmedialiteit en samenwerking kunnen denk ik helpen om voor het domein wetenschap, slots, bereik en budget te behouden en als het even kan uit te breiden. Zelfs met de gure tegenwind die vanuit Den Haag dreigt op te steken.”

De Clercq was sinds maart 2007 hoofd televisie, radio en internet volwasseneneducatie bij Teleac. Daarvoor was hij werkzaam bij Kanakna, producent van onder meer Expeditie Robinson, Peking Express en Van Dis in Afrika.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen