Article header image

"Comedy Live moet duidelijker naar de kijker"

Jan Jaap van der Wal wil verder met zijn tv-programma Comedy Live. Het wekelijks live-programma van BNN met sketches van diverse cabaretiers werd niet juichend ontvangen. De kritieken waren slecht en de kijkcijfers laag. Bij de Perstribune van MAX op Radio 1 zegt Van der Wal: “Ik kan er nog niet precies de vinger op leggen waar het nu aan ligt. Wel weet ik dat het we bij een volgend seizoen iets meer duidelijkheid moeten scheppen over wat het programma is. De variëteit van de mensen die het maken, de cabaretiers en de schrijvers, zou de basis moeten zijn van het programma. Wat bleek is dat veel mensen niet precies wisten waar ze naar zaten te kijken. Bijvoorbeeld Emile Roemer die grappen vertelt; dat snapten sommige mensen niet. Terwijl dat juist de kracht van de show zou moeten zijn.”

Ook de concurrentie van Dit Was Het Nieuws op hetzelfde tijdstip bij RTL4 was nadelig voor de kijkcijfers: “Dat kennen mensen, dus ik snap dat de meeste mensen daar dan voor kiezen.”

Volgens Van Der Wal moet er meer herkenbaarheid komen in het programma: “Veel mensen vonden de ene sketch leuk, de andere niet. Dat moet groeien. Het moet ook vertrouwd worden voor de kijker; straks komt er een acteur of een onderdeel wat ik wel leuk vind.” Voorlopig ligt er nog steeds een intentie om na de zomer met het programma door te gaan. “Daar gaan we vanuit, daar zijn ook mensen voor vrijgemaakt. Wel zal er geëvalueerd worden met BNN en gekeken of het weer op Nederland 1 zal worden uitgezonden.”

Ook heeft Van der Wal goede hoop dat er een vervolg komt op zijn Daily Show bij Comedy Central. “Daar wordt nog over gepraat. Maar het is een feit dat ik nog nooit zo vaak ben aangesproken op een tv-programma dat ik gemaakt heb. Iedereen hoopt eigenlijk wel dat het terug kan keren. Maar dat ligt nu bij de zender.”

Bron: Perstribune/Broadcast Magazine

Bericht delen