PVV wil afschaffing publieke omroep
zondag 10 januari 2021

PVV wil afschaffing publieke omroep

De PVV van Geert Wilders heeft zaterdag het partijprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen gepubliceeerd.

De politieke partij heeft een aantal opmerkelijke wensen bekendgemaakt, zoals de komst van een ministerie van Immigratie, Remigratie en De-islamisering. Bovendien is het verlaten van de Europese Unie een kernpunt voor de partij. Dergelijke wensen maken de kans klein dat de PVV kan deelnemen aan een coalitie, ook als de partij veel stemmen haalt.

De PVV wil bovendien dat de publieke omroep wordt opgeheven. ‘De publieke omroep als vehikel voor het multiculturalisme wordt in zijn geheel afgeschaft’, zo staat in het partijprogramma. ‘Waarom liggen de kerstboom en het paasfeest onder vuur, terwijl we wel hele tv-uitzendingen zien over de ramadan? Het is de wereld op zijn kop. Deze politiek-correcte afbraak van onze eigen identiteit krijgt vaak steun vanuit het onderwijs en de publieke omroep. Mede daarom moet die publieke omroep worden afgeschaft.’

Er is geen andere politieke partij die voor een complete opheffing van de publieke omroep pleit. Forum voor Democratie wil wel een ‘sanering’. ‘Forum voor Democratie constateert grote vooringenomenheid in de publieke media. Een stuitende eenzijdigheid domineert, gekoppeld aan groot gebrek aan oprechte nieuwsgierigheid. De onderwerpkeuze, gasten en voorkeuren van steeds dezelfde presentatoren zorgen voor steeds hetzelfde narratief. De NPO is verworden tot een instrument van het partijkartel. Grondige sanering van de publieke omroep is daarom een belangrijk onderdeel van de noodzakelijke kartelbestrijding’, aldus de partij.

Opmerkelijk is wel dat PVV-leider Geert Wilders en FvD-leider Thierry Baudet de nieuwe omroep Ongehoord Nederland (ON!) steunen, die een redelijke kans heeft om een plek te veroveren binnen de publieke omroep en inmiddels voldoende leden heeft. Wilders wil echter gelijktijdig dat de publieke omroep verdwijnt, waardoor Ongehoord Nederland onhoorbaar blijft als zijn wensen uit het partijprogramma uitkomen.

Bron: BM

Bericht delen