Dinsdag 16 januari 2018

PVV tegen asielzoekersprogramma VARA

Naar aanleiding van een serie televisieportretten die de VARA maakte over uitgeprocedeerde asielzoekers hebben PVV-Kamerleden Martin Bosma en Sietse Fritsma vragen gesteld aan media-minister Van Bijsterveld.

De partij vindt dat de omroep met de korte films de Mediawet overtreedt. De VARA zou de asielzoekers enkel als zielig in beeld brengen en daarmee een eenzijdig beeld van uitgeprocedeerden geven. De PVV spreekt van ‘asiel-propaganda’ en ‘het verheerlijken van asiel-immigratie’.

De portretten, die elk één minuut duren, schetsen de situatie van kinderen die in ons land geworteld zijn, maar door de huidige regering het land worden uitgezet. Ze worden vanaf zaterdag uitgezonden onder de titel Nederland Zwaait Uit en zijn te zien in diverse televisieprogramma’s.

 

De PVV trekt de conclusie dat de ‘staatsomroep’ niet kritisch tegenover asielzoekers staat en stelt dat de publieke omroep nooit de negatieve elementen van de immigratie laat zien. Criminaliteit en overlast zouden onbelicht blijven. Ook zouden asielzoekers consequent als zielig worden neergezet, terwijl veel uitgeprocedeerden keer op keer hun vertrekplicht negeren.

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen