Woensdag 17 januari 2018

Publieke omroepen scoren in september

De publieke omroepen haalden in september over de gehele dag gezamenlijk een gemiddeld marktaandeel van 29,3%. De zenders van RTL Nederland scoorden in deze periode een marktaandeel van 24,7% en de SBS zenders 16,0%. In het avondtijdvak behaalden de publieke omroepen een marktaandeel van 32,8%, de zenders van RTL Nederland 28,4% en de SBS zenders 20,4%.

De totale tijd die voor het televisiescherm wordt doorgebracht was 172 minuten over de hele dag in. Daarin zit behalve de kijktijd (inclusief live en uitgesteld kijken) ook de tijd aan het bekijken van bijvoorbeeld overige video on demand via het televisiescherm. In september 2016 bedroeg de gemiddelde kijktijd over de hele dag 164 minuten. In september 2015 was dit 182 minuten. Het aandeel van uitgesteld kijken tot en met zes dagen na uitzending, bedroeg 7,2% van de totale kijkdichtheid in de maand september.

Heel Holland Bakt en het Acht Uur Journaal van 25 september waren in september de best bekeken programma’s. Ik vertrek voert de ranglijst aan bij de uitgesteld gekeken programma’s, gevolgd door Heel Holland Bakt en Dokter Tinus.

Bekijk hier de complete ranglijst.

Bron: SKO/Broadcast Magazine

Bericht delen