Dinsdag 16 januari 2018

Publieke omroep verslaat 'Leve de beschaving'

De publieke omroep doet maandag 22 november rechtstreeks verslag van de manifestatie ‘Leve de beschaving’ vanuit de Heineken Music Hall in Amsterdam. De uitzending is een samenwerking van AVRO, VPRO, VARA en NTR en duurt anderhalf uur, van 20.25 tot 21.50 uur. De avond staat in het teken van de aangekondigde bezuinigingen op kunst en cultuur en is geïnitieerd door FNV KIEM in samenwerking met Freek de Jonge.

Onder leiding van het voltallige Metropole orkest treden verschillende grote namen uit de Nederlandse kunstsector op, onder wie Waylon, Wende Snijders, Brigitte Kaandorp, Kyteman en Acda en De Munnik. De presentatie van deze avond is in handen van Freek de Jonge en Giel Beelen.

Freek de Jonge: “We zullen deze avond de inspirerende kracht van de kunst benadrukken. Het wordt een ode aan de cultuur die zo diep geworteld is in onze samenleving dat bezuinigingen erop als een minachting voor de beschaving ervaren worden. Ik zie ook wel dat zich een klimaatsverandering voltrekt, maar wat is er beter dan het hoofd koel te houden!”

Verder zullen tijdens ‘Leve de beschaving’ optredens worden verzorgd door Moke, Ernst Daniël Smid, Giovanca, Les Miserables, Hans Kesting en Halina Reijn, De Nits, Izaline Calister, Introdans, Carel Kraayenhof, het Nederlands Danstheater, Cesar Zuiderwijk, het Leerorkest, NUHR, Liza Ferschtman, de Nederlandse Opera Stichting, Gijs Scholten van Asschat, Ramsey Nasr, Ruth Jacott en diverse kunstinstellingen- en opleidingen. “Het belooft daarmee een unieke avond te worden; belangrijk genoeg om rechtstreeks verslag van te doen”, aldus de samenwerkende omroepen’. Ook het themakanaal Cultura 24 en de radioprogramma’s Kunststof, GIEL, Met Michiel en Radio 6 Live besteden aandacht aan de culturele manifestatie.

Bron: FNV KIEM

Bericht delen