Dinsdag 16 januari 2018

Publieke omroep huiverig voor nieuwe detectives

Tijdens de Detectivemaand brengt de KRO een aantal nieuwe Scandinavische detectives, waarvan eenmalige afleveringen worden uitgezonden op vier zondagen. Gisteravond de Noorse detective Varg Veum.

Ondanks het nieuwe aanbod, blijft de publieke omroep huiverig voor nieuwe detectives. De zouden minder goede kijkcijfers halen dan bestaande detectives. “We zijn afhankelijk van de netcoördinator en omroepen. Over het algemeen is men wat huiveriger als het een nieuwe serie betreft,” zegt Mignon Huisman, hoofd aankoop van de NPO in AVRO Bode.

Huisman zou zelf graag meer Scandinavische detectives willen aankopen. “We moeten afwachten of en waar er weer een plekje in het uitzendschema komt. In ieder geval streven we er naar een mooie mengeling van Britse én Scandinavische detectives te kunnen aanbieden.”

Verder let de publieke omroep bij de aankoop van serie ook op het uiterlijk van hoofdrolspelers. Huisman: “Vergeleken met Sebastian Bergman en Beck is Varg Veum wat sneller, minder zwaar en meer op actie gericht en de hoofdpersoon is ook een stuk knapper. Dat is voor een iets jonger publiek weer eens aantrekkelijk.”

Bron: Mediajournaal

Bericht delen