Promenade uitgeslo­ten van deelname bij Televizier-Ring
donderdag 19 november 2020

Promenade uitgeslo­ten van deelname bij Televizier-Ring

Het NTR-programma Promenade van producent Tin Can maakt voorlopig geen kans op de Gouden Televizier-Ring 2021. De satirische show voldoet niet aan de kijkcijferdrempel van Televizier. Door een fout op de stemsite kon het programma wel als vrije keuze worden ingevuld, maar dat was sowieso tevergeefs.

Maker Diederik Ebbinge reageert intens teleurgesteld en gaat er zelfs van vloeken. Op de website van Televizier kan sinds dinsdag worden gestemd voor de eerste kwalificatieronde van de tv-prijs. Kijkers meldden op Twitter dat ze het zomerseizoen van Promenade wilden nomineren, maar vonden dat programma niet op de lijst.

De show heeft een trouwe schare fans, maar voldoet niet aan de ‘kiesdrempel’. Om kans te maken moet een programma één keer minstens 475.000 kijkers hebben getrokken. Dat lukte in het eerste seizoen wel, maar in de laatste reeks niet.

Diederik Ebbinge is boos. “De gedoodverfde winnaar opeens blokkeren met een kiesdrempel, walgelijk! Het is de droom van elke tv-maker om deze prijs te winnen, dus ik vind dit ontzettend erg. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.”

Bron: AD/BM

Bericht delen