Dinsdag 16 januari 2018

Programma's RKK naar KRO

De KRO neemt de belangrijkste programma’s van de RKK over: Kruispunt , Geloofsgesprek, The Passion, Kerst met de Zandtovenaar, Echo van Eeuwigheid en Urbi et Orbi. RKK’s Eucharistieviering, waar wekelijks 100.000 mensen naar kijken, zou per 1 januari 2016 verdwijnen.

Door de bezuinigingen kan de NPO de Eucharistievieringen niet langer financieren. De KRO trekt zich het lot van dit programma aan en wil met de financiële steun van haar leden er alles aan doen om de Eucharistievieringen op tv te houden. RKK en KRO zullen de komende weken op tv, radio en in de dagbladen actie gaan voeren voor het behoud van de tv-Eucharistievieringen. De Eucharistievieringen worden tot januari 2016 nog uitgezonden door RKK, daarna wil de KRO het stokje overnemen.

Hoofd RKK Leo Fijen: “De Eucharistievieringen zijn een vaste waarde voor veel mensen op de zondagmorgen. Mensen die niet meer naar de kerk kunnen, kijken thuis en vieren zo de Eucharistie mee. De KRO laat deze kijkers niet in de kou staan.” Fijen gaat binnen de KRO de katholieke tak vertegenwoordigen.

Bron: KRO/RKK/Trouw

Bericht delen