Article header image

Producent Submarine richt filmtak op

Producenten Submarine (Bruno Felix en Femke Wolting) en Jeroen Beker en Sabine Veenendaal bundelen hun krachten in een nieuw op te zetten filmtak binnen Submarine: Submarine Film. Felix en Wolting willen naast de documentaire, animatie en transmedia producties hun activiteiten uitbreiden en zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met Beker en Veenendaal.

Doelstelling van Submarine Film is om een Nederlands en internationaal publiek te bereiken met innovatieve en onderscheidende films. Het bedrijf wil zich richten op eigentijdse onderwerpen die de tijdgeest vangen. Ze hebben tevens de ambitie om internationale producties op te zetten. Submarine heeft een filiaal in Los Angeles (Sub LA) waar Femke Wolting werkt aan de ontwikkeling van onder meer de sciencefictionfilm Origin van regisseur Matthijs van Heijningen jr, en een nieuwe film van de Oscar bekroonde regisseur Roger Ross Williams.

De producenten zijn afzonderlijk al jaren actief in filmproductie en maakten onder andere: Eisenstein in Guanajuato, Last Hijack, Ouwehoeren, Alles is Liefde, Zwartboek, Alleen Maar Nette Mensen, De Helaasheid der Dingen, Stellet Licht, Minoes, A’dam & Eva, Het Paard van Sinterklaas en Finn.

De komende maanden gaan de eerste films van Submarine Film in productie. De Telefilm Vind die domme trut en gooi haar in de rivier van regisseur Ben Brand (97%, Life is Beautiful), de speelfilm Miss Sing Song Suriname van Mischa Kamp (Het Paard van Sinterklaas, Jongens), bij NTR KORT: Remember to check out van regisseur Hiba Vink en scenarist Rifka Lodeizen en de documentaire Molenbeek van Wildcard winnaar Bart van den Aardweg (Noord Oost Hard West).

Bron: Submarine/Broadcast Magazine

Bericht delen