Woensdag 17 januari 2018

Problemen met uitzenden Game of Thrones bij Ziggo

De eerste aflevering van het zevende seizoen van Game of Thrones was maandagavond later dan gepland te bekijken bij Ziggo. Dat heeft het mediabedrijf gemeld. Twee uur later dan de verwachte lancering van het nieuwe seizoen konden alle abonnees van het Ziggo-pluspakket de populaire serie bekijken.

De aflevering, die zondagavond al in de VS werd uitgezonden, zou maandag vanaf 21.00 uur online staan voor de abonnees van Movies & Series XL, maar door nog onbekende oorzaak was dat bij een aantal aansluitingen niet het geval. Dit leidde tot boze reacties op sociale media.

‘We werken hard aan een oplossing’, beloofde Ziggo op Twitter. ‘Onze excuses!’ Toen de problemen waren opgelost meldde het bedrijf: ‘Jullie wachtten op de winter, maar wij lieten jullie in de kou staan. Sorry!’ De serie kan alleen worden gezien door abonnees die extra betalen voor een zogenoemd plus-abonnement. Eerder was de serie op HBO Nederland te zien, maar deze zender hield in januari op te bestaan.

Ziggo onderzoekt wat de problemen heeft veroorzaakt, in de hoop een zelfde euvel volgende week bij aflevering twee te voorkomen. De Amerikaanse tak van HBO had zondagavond problemen met overbelaste servers toen de eerste aflevering van het nieuwe seizoen werd uitgezonden. 

Bron: AD/BM

Bericht delen