Problemen met podium Eurovisie Songfestival
woensdag 4 mei 2022

Problemen met podium Eurovisie Songfestival

De organisatie van het Eurovisie Songfestival in Turijn verloopt nog niet helemaal vlekkeloos. Volgens Italiaanse media zijn er technische problemen met het podium in het stadion PalaOlimpico en worden daarom aanpassingen gedaan.

De halve boog op het podium zou meerdere bewegende delen hebben, maar dat werkt slechts gedeeltelijk. Om te voorkomen dat het volgende week gaat haperen bij optredens en om alle deelnemers een gelijke kans te geven, is besloten de delen van de boog niet meer te laten bewegen.

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, waarin S10 optreedt, is dinsdag 10 mei te zien om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 1. Twee dagen later vindt de tweede halve finale plaats. De grote finale is volgende week zaterdag.

Vooralsnog lijken de gevolgen voor S10 relatief beperkt te blijven. Uit de eerste repetitiebeelden blijkt dat de bewegende bogen geen grote rol spelen in haar act. Om de ingetogen kracht van De Diepte tot z’n recht te laten komen vertrouwt ze op rook- en lichteffecten.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen