Dinsdag 16 januari 2018

Prix Italia voor VPRO Tegenlicht

Tijdens de Prix Italia, de internationale competitie voor radio, tv en web in Turijn, heeft de VPRO Tegenlicht aflevering Groen Goud van Rob van Hattum the Special Prize, Expo 2015 Feeding the Planet, Energy for Life ontvangen.

Deze prijs wordt toegekend aan een televisieprogramma dat focust op duurzaamheid op gebied van voeding en natuur.

In de aflevering Groen Goud volgt Tegenlicht de cameraman en ecoloog John D. Liu. Al meer dan 15 jaar is hij bezig met zijn wereldwijde missie om woestijnen te vergroenen en biodiversiteit te herstellen. Het begon allemaal in 1995 toen Liu het Löss-plateau in China filmde. Hij zag hoe de lokale bevolking een gebied bijna zo groot als Nederland veranderde van een dorre, uitgeputte woestenij in een grote groene oase. Die ervaring veranderde zijn leven. Vanaf dat moment reist John Liu de hele wereld af om regeringsleiders, beleidsmakers en boeren met zijn beelden en kennis te overtuigen en te inspireren. Onvermoeibaar brengt hij de boodschap dat herstel van ecosystemen niet alleen mogelijk is, maar ook nog eens economisch zeer zinvol.

Tegenlicht volgde Liu op zijn missie in Jordanië en laat aan de hand van Liu’s eigen filmmateriaal zien dat een groene toekomst wereldwijd mogelijk is.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen