Presentatrice Tineke Verburg overleden
zondag 14 juni 2020

Presentatrice Tineke Verburg overleden

Presentatrice en omroepster Tineke Verburg is zaterdag na een maandenlang ziekbed overleden. Ze is 64 jaar geworden.

Verburg was vooral bekend van verschillende tv-programma’s bij de TROS, waaronder TROS Aktua, TROS Triviant, Aktua Medisch en Tien voor Taal. Na ruim twintig jaar ervaring bij de TROS stapte ze over naar RTL. Daar presenteerde Verburg onder meer het programma Nederland in Bedrijf.

In deze video is Verburg te zien als presentatrice van TROS Triviant, met zanger René Froger en sportverslaggever Jack van Gelder:

‘Ik heb het allemaal met plezier gedaan’, schreef Verburg op haar website over haar tv-carrière. ‘Ik zou niet meer weten hoeveel mensen ik voor de camera heb geïnterviewd. Het moeten er honderden geweest zijn.’

Omroep AVROTROS heeft het overlijden van Verburg bevestigd en roemt haar ‘een veelzijdig presentatietalent’. Ze was volgens de omroep een graag geziene gast in de Nederlandse huiskamers. Verburg begon haar televisiecarrière als omroepster bij de TROS in 1979. In haar jaren bij de TROS begeleidde ze ook andere omroepsters, nieuwe presentatoren en verslaggevers.

AVROTROS zendt maandag 15 juni om 16.05 uur op NPO 1 een kort in memoriam uit. Aansluitend volgt een herhaling van TROS Triviant.

Bron: NOS/BM

Bericht delen