Woensdag 17 januari 2018

PowNed wil niet schikken met Hoes

Omroep PowNed wil geen schadevergoeding betalen aan Onno Hoes. Onderhandelingen over een deal, de afgelopen 2 weken, hebben niets opgeleverd. Dat bevestigen de advocaten van PowNed en Hoes aan het AD.

De omroep en de oud-burgemeester van Maastricht zijn verwikkeld in een juridisch gevecht. Hoes verloor zijn baan van burgervader nadat PowNed eind 2014 beelden had uitgezonden van een pikante privédate, gemaakt met de verborgen camera.

Op de beelden is te zien hoe Hoes in een restaurant seksuele toespelingen maakt naar de 20-jarige Robbie Hasselt. Het was de tweede keer dat de ex-partner van Albert Verlinde door een date met een ‘toyboy’ in opspraak raakte. Hasselt had PowNed zelf benaderd. Hij maakte stiekem opnames van zijn etentje met Hoes.

Afgelopen augustus oordeelde de rechtbank in Amsterdam dat PowNed de beelden niet had mogen uitzenden. Dat was een voorlopige uitspraak. De rechter gaf de partijen tot deze week de tijd om tot een schikking te komen. Die onderhandelingen zijn nu geklapt.

Het is nu aan de rechter om een definitief vonnis in de zaak uit te spreken. Mogelijk volgt die uitspraak pas na de zomer.

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen