Woensdag 17 januari 2018

PowNed-verslaggever weggejaagd van Fort Oranje

Een aantal bewoners van Fort Oranje in het Brabantse dorp Rijsbergen heeft verslaggever Dennis Schouten van PowNed van de camping af gejaagd. De verslaggever kwam verhaal halen over de naderende sluiting, maar hij kreeg rake klappen en een flinke scheldkannonade over zich heen.

“Pleur op stelletje kankermongolen. Stoppen met filmen! Jij krijgt dalijk zo’n kankerhoek op je kankerbek! Camera uit en oprotten!” Het is niet het meest fraaie Nederlandse taalgebruik waarmee de verslaggever gemaand werd het terrein te verlaten. 

Bij de uitgang van de camping is hij door een vrouw ook nog eens fysiek aangevallen. Ze gaf hem een aantal rake klappen. Campingeigenaar Cees Engel kwam ook ten tonele. Het leek erop dat hij Schouten op en nette manier het terrein af wil zetten, maar daarna maakte hij een spugende beweging richting de niet bang uitgevallen verslaggever.

De verslaggever van PowNed heeft het nieuws overigens niet helemaal goed begrepen. Hij beweerde namelijk dat eigenaar Cees Engel voor vijf miljoen euro wordt uitgekocht door de gemeente. De vijf miljoen euro die het kost om de camping in Rijsbergen te sluiten gaan echter niet rechtstreechts naar Engel. Het wordt onder meer uitgegeven om bewoners schadeloos te stellen en het dekken van proceskosten.

Bron: Omroep Brabant/BM

Bericht delen