PowNed heeft nu 30.000 leden
vrijdag 28 februari 2020

PowNed heeft nu 30.000 leden

PowNed is voor het eerst sinds vijf jaar weer begonnen met het werven van leden. Niet op vrijwillige basis overigens, maar als de omroep wil blijven voortbestaan dan moeten er voor het einde van dit jaar minimaal 50.000 betalende leden zijn. PowNed-baas Dominique Weesie licht de situatie toe.

Waarom werven we leden? Omdat je daarmee zou aantonen geworteld te zijn in de samenleving. Een volstrekt achterhaalde methode waar wij ons dan ook lang tegen hebben verzet. Draagvlak kun je tegenwoordig namelijk op veel betere manieren meten. Waarom wordt er bijvoorbeeld nog steeds niet gekeken naar online bereik? Want als er één omroep online geworteld is, dan is PowNed dat wel. Met ruim 700.000 volgers op Facebook en ruim 400.000 abonnees op YouTube zijn wij, op de NOS na, de grootste.

Maar de minister, Arie Slob is zijn naam, vindt internet te vluchtig. Jullie tellen dus domweg niet mee. Pas als je je NAW-gegevens invult en 5,72 euro overmaakt, ben je lid. Je bent dus GEEN lid wanneer je ons volgt via Facebook of YouTube. Volgens de wet tel jij dan niet mee. Zoals gezegd hebben wij ons lang verzet tegen dit systeem. Om die reden hebben we, in tegenstelling tot alle andere omroepen, na onze verlengde aspirant-status nooit meer iets ondernomen op het gebied van ledenwerving.

Dat betekent wel dat wij in 2020 flink aan de bak moeten, aangezien wij na een grondige opschoning van ons ledenbestand eind 2019 nog maar 18.500 leden over hadden. We waren dus ruim door de ondergrens van de benodigde 50.000 leden gezakt.

En dus zijn we vorige maand begonnen met werven. Waarom niet eerder zul je je misschien afvragen? Welnu, heel simpel, omdat dit jaar pas de telling plaats vindt. Betalingen vóór 2020 tellen niet mee en wij willen onze aanhang niet onnodig op kosten jagen. Daarom vragen wij iedereen om alleen dit jaar lid te worden van PowNed voor een eenmalig bedrag van 5,72 euro. Je zit dus niet vast een jaarlijkse bijdrage.

Oké PowNed, helder verhaal, maar hoe staat het er nu mee? Velen van jullie zijn er namelijk van overtuigd dat we er al zouden zijn. Welnu, dat zeer zeker niet, maar het gaat wel goed! Vorige maand zijn we begonnen met werven en de teller staat inmiddels alweer op ruim 30.000 leden. Dat betekent dat wij in twee maanden tijd maar liefst 12.500 nieuwe leden hebben mogen verwelkomen. Dat betekent ook dat wij nog tien maanden de tijd hebben om de resterende 20.000 leden binnen te halen.

Dat moet lukken, zou je zeggen. Maar als iedereen dat zegt zonder actie te ondernemen, zijn het straks de vele tegenstanders van PowNed die op 31 december de kurken laten knallen. Als dat is wat jij wil, onderneem dan vooral geen actie.

Word alleen lid als je PowNed een definitieve plek wil geven in dit bestel. DEFINITIEF ja, want bij voldoende leden, zijn wij niet langer meer een aspirant, maar een volwaardige omroep! Dat betekent niet alleen flink meer zendtijd, maar dat betekent ook dat ze ons er nooit meer uit kunnen wippen. Stel je voor dat dat lukt. Stel je alleen al die gezichten voor van de vele haters… Priceless! En dat voor slechts eenmalig 5,72 euro!

Bron: PowNed/BM

Bericht delen