PowNed haalt video met Swift-fans offline, NPO-ombudsman doet onderzoek
dinsdag 9 juli 2024

PowNed haalt video met Swift-fans offline, NPO-ombudsman doet onderzoek

Omroep PowNed heeft na tientallen klachten een video met fans van Taylor Swift offline gehaald. Vrouwen dachten daarin een ontmoeting met de zangeres te kunnen winnen, maar werden uiteindelijk neergezet als ‘sletjes’.

“Aan de rand van de afgrond groeien nu eenmaal de mooiste bloemen”, laat PowNed weten in een verklaring. “Maar soms donder je wel eens over het randje. Zo ook met het filmpje over de Taylor Swift-fans. En dan moet je de hand in eigen boezem steken.”

De video werd gepresenteerd door verslaggever Abel Bijlsma. PowNed-omroepbaas Dominique Weesie zei eerder dat hij niets offline zou halen. Hij liet weten dat het iedereen vrijstaat om een klacht in te dienen.

In de video vraagt de verslaggever hoever fans willen gaan voor een ontmoeting met Swift. Een vrouw zoent daarop met een vreemde en een ander laat haar borsten zien. De vrouwen zijn herkenbaar in beeld gebracht. De vrouw die haar borsten liet zien, zei dat ze de beelden niet online wilde terugzien.

NPO-ombudsman Margo Smit heeft “ongeveer zeventig” meldingen binnengekregen over de omstreden video. Smit doet onderzoek naar de meldingen. Volgens de ombudsman is PowNed daar ook van op de hoogte. De melders krijgen allemaal bericht dat er onderzoek wordt gedaan.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen