Dinsdag 16 januari 2018

Postproductiebedrijf Condor failliet

Postproductiebedrijf Condor Digital in Amsterdam is failliet. Dit geldt voor de vestigingen in Amsterdam en Brussel. Het bedrijf meldt: ‘Na 30 jaar zijn we genoodzaakt om de boeken neer te leggen. Helaas hebben we ons faillissement aan moeten vragen.

We blijven operationeel tot nader bericht en we hopen op een doorstart, want de kennis van Condor zal niet verloren gaan’. Aldus een kort persbericht.

Peter Lemmen, managing director, zegt in Adformatie: “We kampten met de erfenis van een dure overhead, met een duur pand in Oud-Zuid en dure krachten. De marges zijn zo laag geworden, de nieuwe generatie kon de oude generatie niet meer bekostigen.”

Vestigingen in Londen, Berlijn, Kiev, Kaapstad en Dubai werden eerder al verkocht of gesloten. Het bedrijf onderzoekt een doorstart in extreem afgeslankte vorm, met jonge hongerige editors, ook freelancers, die de nieuwste technieken omarmen.

In 2009 ging het Amsterdamse bedrijf Valkieser Capital Images eveneens failliet. Ook dit bedrijf richtte zich met high end-faciliteiten primair op de reclamewereld en hanteerde hoge uurtarieven.

Bron: Adformatie/Broadcast Magazine

Bericht delen