Dinsdag 16 januari 2018

Popstars binnenkort op zaterdag

Popstars verandert opnieuw van uitzendavond. Het programma is vanaf 1 januari niet meer op maandag, maar op zaterdag te zien. Jurylid Henkjan Smits: “Het gaat niet goed. Als je afgelopen maandag een kijkcijferdieptepunt scoort met 610.000 kijkers, moet je je achter de oren krabben. Het is een duur programma, een mooi programma en een goed gemaakt programma en dat verdient beter. We gaan in het nieuwe jaar alles weer door elkaar schudden”, aldus Smits.

Popstars verhuisde eerder van vrijdag naar maandag, maar ook daar weet Popstars de kijker niet te bekoren. Deze week scoorde Popstars het laagste kijkersaantal sinds de start van de show in 2008. “Popstars is echt een weekendshow. Ik vind het heel erg fijn dat we op zaterdag terugkomen. SBS gaat de maandagavond weer filmavond maken.”

SBS-directeur Eric van Stade is overigens “tevreden” met de kijkcijfers van Popstars. De show scoort “heel goed.” Dat zei Van Stade in het WNL-programma Ochtendspits. Maandag keken er dus relatief weinig kijkers, het laagste aantal sinds de start van de show in 2008. “Er wordt over Popstars gezegd dat de kijkcijfers tegenvallen, maar wij vinden het geen tegenvallende kijkcijfers. Popstars doet het heel goed op maandagavond,” aldus Van Stade.

Bron: Mediacourant/Broadcast Magazine

Bericht delen