Dinsdag 16 januari 2018

Pop-up restaurant DWDD gesloten

DWDD sluit per direct de deuren van het pop-up restaurant. Het kan de hoge culinaire verwachtingen niet waarmaken. Het restaurant, recht tegenover de studio van het tv-programma in Amsterdam, zou drie weken lang een aantal gerechten serveren die chef-kok Robert Kranenborg in het programma heeft bereid.

Het ging om vaak vergeten, exquise gerechten uit de haute cuisine van weleer. Ze werden onlangs gebundeld in een kookboek en als feestelijke presentatie sloten DWDD en Kranenborg de handen ineen om tijdelijk een restaurant te openen.

‘Het is helaas niet gelukt om de gerechten de finesse, smaak en allure te geven die we beloofden’, zo meldt DWDD. In diverse media, zoals Het Parool, werden de geserveerde gerechten met de grond gelijk gemaakt.

De meer dan drieduizend gasten die hebben gereserveerd voor een plek in het restaurant, en van tevoren de menu-prijs van bijna tachtig euro hebben betaald, krijgen hun geld terug. De gasten die de eerste twee dagen in het restaurant hebben gedineerd, krijgen het bedrag van het menu ook teruggestort op hun rekening.

Eerder besloot het Commissariaat voor de Media al dat het restaurant geen reclame meer op televisie mocht maken. Ook ontstond er kritiek op het initiatief wegens de eventuele winst als die DWDD zou maken als programma van de publieke omroep. Matthijs van Nieuwkerk zei tegen Nu.nl zich als programmamaker niet verantwoordelijk te voelen voor de winst, omdat die naar de Antoni van Leeuwenhoek Foundation zou gaan.

Website Geenstijl.nl publiceerde deze week een aantal ‘kamervragen’ over het pop-up restaurant. DWDD meldt zaterdag op de site: ‘We hadden ons er op verheugd. Avonturen kunnen mislukken. Erg jammer.’

Bron: DWDD/Broadcast Magazine

Bericht delen