Dinsdag 16 januari 2018

Politieserie Smeris (BNN) krijgt tweede seizoen

De politieserie Smeris, met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, krijgt een tweede seizoen. Dat hebben producent Pupkin en omroep BNN maandag bekendgemaakt.

De NPO heeft een tweede reeks besteld op basis van de goede reacties en de kijkcijfers van de eerste twee afleveringen. Het nieuwe seizoen wordt vanaf augustus opgenomen en is vanaf maart 2015 op televisie te zien.

Jeroen speelt in Smeris de rol van Theo Kamp, de meest onstuimige rechercheur van Tilburg. Als hij voor de zoveelste keer buiten zijn boekje gaat, wordt hij naar het hennepteam overgeplaatst. Hier mag hij zich voorlopig even rustig houden onder toezicht van zijn nieuwe partner Willem Niessen (Dennis van de Ven), de meest correcte rechercheur van het korps.

“De samenwerking smaakte zo naar meer dat we in het geheim al aan seizoen twee zijn begonnen met de schrijvers”, stellen de hoofdrolspelers. “Sommige dingen moeten gewoon gebeuren. Zoals een tweede seizoen Smeris. We zijn trots dat het publiek de eerste afleveringen en masse omarmd heeft en dat het net zo snel heeft besloten om een tweede serie te bestellen.”

Bron: BNN/RTL Boulevard

Bericht delen